Nationaal COC Songfestival

Opdrachtgever: COC Groningen & Drenthe

Het 23e Nationaal COC Songfestival vindt dit jaar plaats in de stad Groningen. Het COC Groningen & Drenthe is enthousiast van start gegaan met de organisatie van het liedjesfeest en verheugt zich op deelnemers en bezoekers uit het hele land. Locatie van het festival is het fraaie Grand Theatre aan de Grote Markt in Groningen.

Nationaal COC Songfestival

Het Nationaal COC Songfestival is ooit begonnen als een knipoog naar het grote Eurovisie Songfestival naar aanleiding van de teleurstellende 4 punten van Willeke Alberti in 1994. Hierdoor moest Nederland het festival een jaartje overslaan en bedacht COC Limburg als alternatief het Nationaal COC Songfestival.


Inmiddels is het uitgegroeid tot een serieuze liedjeswedstrijd waar jaarlijks diverse regio’s aan meedoen. De deelnemers van dit liedjesfestival bestaan 
uit homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders.

Resultaat

Wij zijn gevraagd het campagnebeeld voor deze editie te bedenken. In de eerste instantie hadden we veel ideeën voor een kakelbont, uitbundig en puur feestelijk ontwerp. Maar net in deze periode kwam het homogeweld weer volop in het nieuws toen een homostel in Arnhem werd mishandeld. Dit was voor ons een reden om ons ontwerp ook een serieuze laag mee te geven. De open kooi symboliseert de vrijheid die iedereen moet hebben ongeacht ras, religie, sekse of geaardheid.

Affiche COC Songfestival