Groninger Forum Academie

Opdrachtgever: Groninger Forum Academie

‘Wat met plezier wordt geleerd, wordt nooit meer vergeten’. Dat is het motto van het Groninger Forum Academie (voorheen de Volksuniversiteit Groningen).

Het Groninger Forum Academie biedt vele cursussen aan zoals onder andere  (kunst)geschiedenis, filosofie, lezen en schrijven en vele taalcursussen.

Beeldconcept

Het Groninger Forum Academie vroeg ons om met een beeldconcept te komen om de Academie en het aanbod herkenbaar te maken. Met deze vraag zijn wij aan de slag gegaan en dit resulteerde in: walnoten.

Walnoten zijn goed voor een groot aantal lichaamsdelen maar met name voor de hersenen. Walnoten lijken qua structuur op hersenen en volgens de signatuurleer die in de oudere plantengeneeskunde werd toegepast vertelden de uiterlijke kenmerken van een plant iets over hun geneeskrachtige werking in de mens.

Hersenkrakers

We kochten zakken vol met walnoten, spuitbussen en glow-in-the-dark-verf en gingen aan de slag. Al gauw hadden we een divers pallet van roze, gele, groene en dus lichtgevende walnoten. We vroren walnoten in, we staken ze in de fik en we doopten ze in zwarte verf.

De bewerkte walnoten symboliseren onder andere de overdracht van-, het conserveren van- en het het onderdompelen in kennis. De diversiteit van de bewerkte walnoten staat ook voor de diversiteit van het cursusaanbod. De walnoot. Food for the brain.